Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Kuzey Kore arasında gerginliği tırmandıran agresif retoriğin endişe verici olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, "Genel Sekreter süregelen durumdan ve tırmanan agresif retorikten son derece endişe duyuyor." dedi.

Kore Yarımadası'nda gerginliğin azaltılması, barışçıl ve diplomatik çözüm için tüm girişimleri desteklediklerini ifade eden Dujarric, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde oy birliğiyle kabul edilen kararın gerginliği azaltmaya yönelik bir yol haritası olduğunu belirtti.

Rusya'dan ABD'ye çağrı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise iki ülke arasındaki retoriğin "kavgacı ve sert" olduğunu ancak askeri seçeneğin çözüm olmadığını belirterek, "Umarız ABD, diğer tarafı kışkırtacak ve tehlikeli eylemlere itecek her türlü hamleden kaçınır." diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyi, 5 Ağustos'ta nükleer faaliyetlerine ve füze denemelerine devam eden Kuzey Kore'ye yönelik yeni ekonomik yaptırımlar uygulanması kararı almıştı.

Kuzey Kore, yaptırım kararı ardından ABD'ye sert tepki göstermiş, ABD Başkanı Donald Trump ise Kuzey Kore'yi, ülkesini tehdit etmeyi bırakmaya çağırarak, bu çağrıya kulak asılmazsa Pyongyang'ın ABD'nin öfkesiyle karşı karşıya kalacağını söylemişti.

AA