Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Ahlatçı Yatırım Direktörü Yücel Tonguç Erbaş kurun yıl sonuna kadar 3.50'nin üzerinde kalabileceğini söyledi.

Borsada dün yaşanan geri çekilmeyi değerlendiren Erbaş "102 bin destek seviyesi çalışacaktır ama önümüzdeki birkaç günde Irak referanduma dair yaşanacak risk algısında değişim bizi 100 bine doğru götürebilir..." değerlendirmesini yaptı.

Dolar/TL 'de 3.54-3.55 bandının mevcut risklerle 'normal' seviyeler olduğunu kaydeden Erbaş "Borsada 100-102 bin aralığını düşünürsek kurda da 3.54 - 3.55 aralığı birbirini tamamlıyor gibi. Almanya seçimleri, Kuzey Irak referandumu ve dolardaki küresel değerlenmeyle kurun yukarı yönelmesini doğal görüyorum.

Ama 3.54-3.55 aralığı bir basamak olacaktır. Bu 3.54 - 3.55 aralığının mevcut risklerle normal seviye olduğunu düşünüyorum. Orta vadede yıl sonuna kadar 3.50'nin üzerinde bir kurla devam edebiliriz" yorumunu yaptı.

Faize ilişkin olarak ise Erbaş şunları söyledi; "Yıl başından beri hem borsa, hem tahvile yurt dışı talebi vardı. Dünyadaki faiz algısında değişim ve para çıkışı tahvil faizlerine yansıdı. Para çıkışı devam ettikçe kısa vadeli tahvil tarafında yukarı hareketin devamını normal görüyorum."