Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Fed başkanlığı pozisyonuna getireceği isim konusunda spekülasyonlar oluşurken, 14.1 trilyon dolarlık Hazine tahvili piyasası traderları, gelecek liderin Janet Yellen'ın kademeli faiz artışı ve bilanço küçültme planını sürdüreceğini düşünüyor. 

Bu durum, 10 yıllık faizlerinin, son üç hafta boyunca yükselmesine rağmen 2017 ortalamasına yakın seyretmesini açıklıyor. 

Fed başkanlığına aday olarak gösterilen Stanford Ekonomisti John Taylor, bazı ekonomistler tarafından Neel Kashkari'nin "zıt kutbu" olarak görülüyor. 

BlackRock Inc.  baş yatırım yetkilisi Rick Rieder, "Piyasalar Taylor'un muhtemelen aday olmayacağını bekliyor, ancak Taylor'un aday gösterildiği durumda, piyasalar tepki verecektir" dedi. Rieder, 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinin yıl sonuna kadar yüzde 2.5-2.75 aralığına tırmanmasını bekliyor ve Taylor'un aday gösterilmesi durumunda faizlerin bu seviyelere daha erken bir tarihte geleceğini düşünüyor. 

Amherst Pierpont Securities yetkilisi Stephen Stanley ise "Piyasalar şu an Taylor'dansa Kashkari'nin görüşlerine daha yakın bir fiyatlama yapmakta" şeklinde konuştu.