Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

TL'deki sert düşüş, gelişen piyasalarda daha büyük bir satış dalgası tetiklemedi. 

Türkiye ve ABD arasındaki diplomatik münakaşanın ardından Türk Lirası ve ülke hisseleri, küresel çapta en büyük düşüşü kaydetti. Yüksek değerlemelere ve azalan merkez bankası teşviklerine bağlı olarak gelişen piyasaların bu yılki rallisinin sona ereceği yönünde konuşan ekonomistlerin sayısındaki artış göz önünde bulundurulduğunda, bazı traderlar, bu durumun gelişen piyasalarda düzeltmeye yol açacağını düşünmüş olabilir. 

Ancak, TL'deki düşüş, buna yol açmadı. Türk hisseleri olumsuz etkilenirken diğer gelişen piyasa para birimleri ve hisseleri, tepkisiz kaldı. Çoğu stratejist, iyimserliğini koruyarak gelişen piyasalarda gerçekliğin değiştiğinin altını çizdi. 

Informa Global Markets'te Londra merkezli üst düzey analist Christopher Shiells, "Gelişen piyasalar, bundan 10 yıl öncesine göre çok farklı. Çoğu gelişen piyasa, bir takım yapısal reformlar geçirdi. 2006'da yaşadığımız panik seviyesi artık mevcut değil, yatırımcı tabanı çok daha genişlemiş durumda ve yatırımcılar, getiriler için siyasi risklere katlanmaya daha istekli"şeklinde konuştu.