Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in 19-20 Eylül toplantısına ait tutanaklar yarın açıklanacak.

Fed geçen ayki toplantısında beklendiği gibi 4.5 trilyon dolara ulaşan bilançosunu Ekim ayında daraltmaya başlayacağını açıklamıştı. Banka ayrıca bu yıl toplamda 3, yani yılın kalanında bir faiz artışı daha olacağı sinyali vermişti.

Piyasalar şimdi Aralık ayında faiz artış beklentisini % 76.7 olarak fiyatlıyor, yarın açıklanacak tutanakların da bu görüşü desteklemesi bekleniyor.

Nomura ekonomisti Lewis Alexander tutanakların muhtemelen enflasyondaki son zayıflığa dair tartışmaların boyutunu göstereceğini belirtti.

"DOLARDA YÜKSELİŞ OLUR"

Işık FX Genel Müdürü Veli Kocatürk Bloomberg HT'ye "Geçen hafta sağlam istihdam rakamları almıştık. Tutanaklar da bunu desteklerse dolara eğilim artabilir. Bu da Euro/Dolar paritesinde bizi 1.17'in altına getirebilir.

Dolar/TL 'de ise dünkü vize sorunu sonrası bugün biraz daha daha sakiniz. ABD'de enflasyon verileri önemli olacak. Tutanaklar da dolar için pozitif olabilir ve dolarda yükseliş kalıcı olabilir...önümüzdeki günlerde 3.72-3.76 araığına hareket görülebilir" değerlendirmesini yaptı.