Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konu hakkında bilgiye sahip üç kaynağa göre, ABD Başkanı Donald Trump, Fed başkanlığı için Fed Guvernörü Jerome Powell'a atama eğiliminde.

Ancak kaynaklar, kararın henüz verilmediğini ve Trump her an fikir değiştirebileceği uyarısında bulundu. Ancak Başkan'ın Powell tercihi, şimdiki Başkan Janet Yellen'ın dünyanın en önemli merkez bankasının direksiyonuna ikinci kez oturma şansını azaltıyor.

Yellen'ın görev süresi Şubat ayında sona erecek ve Trump, danışmanları tarafından oluşturulan ve aralarında Powell'ın da bulunduğu beş kişiden oluşan kısa liste üzerinde çalışıyor. Başkan Trump'ın değerlendidiği diğer adaylar arasında Stanford Üniversitesi ekonomisti John Taylor, eski Fed Guvernörü Kevin Warsh ve Ulusal Ekonomik Konsey Direktörü Gary Kohn yer alıyor.

Trump bu konuda kararını yakında açıklayacağını duyurdu ve Beyaz Saray yetkilileri, Başkan'ın kararını 3 Kasım'daki Asya geizisi öncesi açıklayacağını belirtti.

Görüşmeler hakkında bilgiye sahip kaynaklar, Trump'ın danışmanlarının Başkan'ı ya Powell ya da Taylor'ı seçmeye yönelttiğini belirtiyorlar. Tüm bu kaynaklar, görüşmelerin gizli olmasından dolayı isimlerini vermediler.

Cumhuriyetçi olan ve 2012 yılında Başkan Barack Obama tarafından atanan Powell, Yellen'ın faiz artırımında kademeli hareket etme yaklaşımını destekliyor ve ideolojik olmayan pragmatist biri olarak biliniyor.