Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası (PBOC), "ihtiyatlı ve nötr" para politikasını koruyacağını ve likidite ile beklentileri yakından takip edeceğini açıkladı. Banka, faizler ve Döviz piyasasında reformları derinleştireceğini belirtti.

Beijing'de Cuma günü geç saatlerde yayınlanan çeyreklik para politikası uygulama raporuna göre PBOC, -kaldıracı azaltıp, balonları indirirken ve riskleri önlerken- ekonomik büyümeyi istikrara kavuşturmak için "en uygun" şartları oluşturmayı hedefliyor. Söz konusu belge, büyük ölçüde para politikasının üçüncü çeyrekteki değerlendirmesinden oluşuyor.

Yetkililer büyümeyi istikara kavuşturmak için hassas bir denge kurma üzerinde çalışıyor; aşırı finansal kaldıracı azaltırken ekonomik reformları derinleştiriyorlar. Para politikası değerlendirmesinden ayrı olarak PBOC ve diğer regülatörler, -finansal sistemdeki riskleri azaltmak için atılan son resmi adım- Cuma günü varlık yönetimi ürünlerine ilişkin kuralları içeren geniş çaplı bir taslak yayınladı.

PBOC'nin açıklamasında "Genel anlamda, ihtiyatlı ve nötr para politikası görece olumlu sonuçlar doğurdu. Likiditeyi temelde istikrarlı tutmak ve kaldıracı azaltma arasında bir denge kuracağız" ifadesi yer aldı.