Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 14:38)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dolar, euro aldı başını gidiyor" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Sen faizi bilinçli olarak indirmiyorsun. Çıkar bir KHK faiz sıfırdır de. Merkez Bankası'ndan şikayet ediyor. atamayı sen yaptın. Trump'ın imzası mı var? Yok. Fransa Başkanı'nın mı imzası var? Yok. Dolar, euro aldı başını gidiyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bakan açıklama yapıyor, "Cam filminde hedef yasağı kaldırmak" diyor. Yasağı getiren sizsiniz. Kaldıracak olan da sizsiniz. Anlamak gerçekten mümkün değil. Bütün ekonomik kararları bunlar alıyorlar. Dolar, euro aldı başını gidiyor. OHAL'i kaldırmam diyor, o zaman niye şikayet ediyorsun, bütün yetki zaten sende. Bu memlekete gelen bütün felaketin tek sorumlusu sensin arkadaş. Ekonomik tablo da CHP'nin yüzünden oldu diyecekler ama diyemiyorlar. Sizde hiç akıl yok mu kardeşim? Siz memleketi akılla mı, başka bir şeyle mi yönetiyorsunuz?" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Sıra geldi Rıza Sarraf'a. Rıza Sarraf çok önemli bir adam. Cumhurbaşkanı gitti, bize verin, tık yok. Başbakan gitti tık yok, bakanlar gittiler, tık yok. Arkasından 2 sefer nota verdiler, "Nerede?" diye. Niye bu kadar düşünüyorsun? Ben merak ediyorum, Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde bunlar nota verdiler mi? Vermediler. Veremezsin, Rıza Sarraf suç ortağı da onun için. Devlet protokolünde yeri vardı.Akılları olsaydı, devleti iyi yönetselerdi İran'ın yaptığını yaparlardı. İran Babek Zencani'yi yargıladı. Biz dosyanın üstünü kapattık. Çünkü siyasilerin de o dosyada üstü var. 'Bu bir milli davadır' diyorlar. Yolsuzluğun millisi olur mu?"dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Yastık altında Dövizi olan kardeşlerim bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz, yerliyiz biz" diyor. Söyleyen Recep Tayyip Erdoğan. Ben Çorlu'da açılışta konuşma yaptım. Dedim ki, "Senin çocuklarının yurt dışı hesaplarına gönderdiği milyonlarca para var mı?". Bir daha söyleyeyim, çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Cennet belgeleri ile ilgili sayın Binali Yıldırım, "buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılabilir, çocuklarımın dokunulmazlığı yok" dedi. Ben de gayet güzel teşekkür ettim. Bir araştırma önergesi vereceğiz, önce araştıralım dedik. Grup başkanvekili arkadaşlarımız birer önerge verdiler ama bu AK Parti milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Ben Binali Yıldırım'a sesleniyorum. AK Parti grubunun bu önergeyi reddetmesi sizin iradenizle mi, yoksa sarayın iradesi ile mi? Ben sarayın iradesi ile olduğu kanısındayım. Binali Yıldırım sözünde durur diye düşünüyorum. Grubun önergeyi reddetmesi başlı başına bir ayıp. Hangi ülkeler vergi cennetleri 'bunu bakanlar kurulu belirler' diyor. Parlamento sana görev vermiş. Sen bu görevi yapmıyorsun ve arkadan bunu araştıralım dediğimiz zaman reddediyorsun. Dolar bozdurun diye bağırıyorlar. Sen dolarları habire oraya gönderiyorsun. Asıl sen getir dolarları burada bozdur. O da gelmiyor. Bu ahlaki de değil" dedi.

Haberturk.com