Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuk olan İş Yatırım Ekonomisti Muammer Kömürcüoğlu faiz artışına ihtiyaç olduğunu ancak faiz artışının da tüm sorunları çözmeyeceğini belirtti.

Kömürcüoğlu "Reel kurun seyrine bakınca Ocak 2017deki reel kur seviyesine ve müdahale alanına geldiğini düşünüyoruz. Merkez Bankası ilk müdahaleyi faiz dışı enstrümanlarla yaptı. 25 baz puanlık örtülü faiz artışı yaptı ama artık bir alan kalmadı. Önümüzdeki dönemde hem enflasyon hem kura bakarsak artık bir faiz artışı ihtiyacı olduğu ortada" diye konuştu.

Ancak bu gibi ortamlarda herşeyin Merkez Bankası'ndan beklenmemesi gerektiğinin altını çizen Kömürcüoğlu Merkez Bankası güçlü faiz artışı yapsa da belirsizlikler azalmadıkça bu adımların 'kanamayı' durduracağını fakat tüm sorunları çözmeyeceğini söyledi.

"ENFLASYONDA GÜÇLÜ İYİLEŞME GÖRÜNMÜYOR"

Enflasyonun Aralık ayı itibariyle yıllık %10.5 olmasını beklediklerini belirten Kömürcüoğlu "Elbette rüzgar tersine de dönebilir ancak mevcut konjonktürde 2018'in ilk çeyreğinde enflasyonda güçlü iyileşme trendi görünmüyor" dedi.

Kömürcüoğlu içerideki belirsizlikler ortadan kalkmadıkça reel sektör yatırımcısının çekingen davranacağını, yatırımcıların önünü görmek istediğini kaydetti.