Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman banka Deutsche Bank'tan bitoin uyarısı geldi. Kurumun Başekonomisti Torsten Slok müşterilerine 2018 yılında piyasalar için risk teşkil eden gelişmelere dair bir liste yolladı. Listede bitcoin fiyatlarında olası çöküşün yanı sıra, yüksek enflasyon ve Kuzey Kore  riski yer aldı.

Yalnızca birkaç saatte bin dolarlık fiyat hareketlernmelerinin olduğu dijital para  birimi bitcoin bu yıl finans dünyasının fenomeni olarak karşımıza çıktı. Slok, bu yıl yüzde 1.500'den fazla değerlenen bitcoinin piyasalarda doğru fiyatlanmadığını bildirdi. Uzman bircoine dair endişeli olduğunu belirterek şu anki trend devam ederse gelecek yıl sert fiyat dalgalanmalarının daha sistemik hale gelebileceğine dair uyarıda bulundu.

Coinbase verilerine göre Bitcoin %20'den fazla düşüş öncesinde Perşembe günü 19 bin dolar seviyesini aşmştı. Bitcoin vadeli işlemlerinin de başlamasıyla sanal parada volatilitenin daha da artabileceği belirtiliyor. 

ABD'de 2018'in 2. yarısında enflasyonda beklenen yükseliş, Avrupa Merkez Bankası'nın 2. yarıda çıkış sinyalleri, yeni Fed Başkanı, emtia fiyatlarındaki yükseliş ve ABD hisse senedi piyasalarında düzeltme gibi faktörler de listede yer aldı.

CNBC