Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner Bloomberg HT'deki İlk Söz programında Zeynep Erataman'ın konuğu oldu.

Deriner kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den bu hafta herhangi bir değişiklik beklemediğini söyledi.

Deriner konuya dair "Beklentimiz; notumuzu bu seviyelerde tutması. Açıklamasında çok da umutsuz bir şeyden bahsetmeyecektir. Jeopolitik gelişmelerin olumsuzluğuna değinebilir. Ancak çok da kötüleşme olmadan notumuzu bu seviyelerde tutacağını düşünüyorum" yorumunu yaptı.

S&P, Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu "BB+" olarak teyit etmişti, görünüm negatif. S&P kararının Cuma günü açıklanması bekleniyor.

FED'DEN 4 FAİZ ARTIŞI

Deriner piyasalarda Fed'den 4 faiz artışının da fiyatlanmaya başlandığını belirterek "bence artık piyasa 4 faiz artırımında da sert tepki vermeyecek gibi duruyor. ABD 10 yıllıkları kendini %3'ün üzerine atamadı. % 3'ler seviyesine de piyasa kendini alıştırdı, eğer faizler % 3.5'lara yaklaşırsa piyasayı daha kötü etkileyecektir.." dedi.

Euro/Dolar

Euro/dolar paritesinde 1.25 seviyesinin üzerini beklemediğini belirten Deriner,  "Paritenin yakın vadede 1.25'in daha üzerine gideceğini düşünmüyorum. Gelecek 1-2 hafta doların güçlendiğini görebiliriz. Paritede piyasaları etkileyecek bir fiyatlama beklemiyorum, beklentim 1.22 ile 1.25 arasında" diye konuştu