Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, geçen ay Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) açıklamasına "daha fazla" söyleminin eklenmesinin politikanın devamlılığını vurgulamak için yapıldığını söyledi.

Kashkari, "'Daha fazla' söylemi ile izlemekte olduğumuz mevcut yolun süreceğini söyleme niyetinde olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Kashkari, Bloomberg Television'dan Michael McKee'nin sorularını yanıtladı.

Kashkari, William Dudley'in bu yıl görevinden ayrılacak olmasından dolayı, onun yerine New York Fed Başkanı olmaya açık olup olmadığına ilişkin soru üzerine, "Minneapolis'i New York için terk etmekle ilgilenmiyorum" dedi.

Kashkari, tek bir ayın ücretler ya da tüketici fiyatları verilerine aşırı reaksiyon vermeyi istemediğini sözlerine ekledi.

Kashkari, "Benim reaksiyonum, bırakalım zaman geçsin, enflasyon hedefimize yükselsin şeklinde" dedi.

Kashkari, "Ya para birimlerine ya da hisse sendi piyasasına dikkat ediyoruz, ancak orada durarak hisse sendi piyasasının belli bir seviyesini belirlemeye uğraşmıyoruz" dedi ve kişisel olarak yakın zamanda bir krizin oluşmakta olduğunu düşünmediğini belirtti.

Kashkari, ABD hanehalkları ve firmalarının 20017-2009'daki ABD finans krizi öncesine oranla daha az borçlu durumda olduğunu ifade etti.

Kaskari'nin bu yıl faiz kararının alındığı FOMC toplantılarında oy hakkı bulunmuyor. Minneapolis Fed Başkanı, 2017'de 3 faiz artırımının tümüne karşı oy kullandı.