Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, traderlar Fed kararını beklerken, ham petroldeki yükselişin etkisiyle değer kazanan petrol şirketlerinin hisseleriyle
tırmandı. Japonya piyasası tatil nedeniyle kapalı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, Hong Kong saatiyle 10:45'te 586.83 puan seviyesine çıktı. Çin'de CNOOC Ltd. enerji şirketi, enerji endeksinde ralliye yol açtı.

Avusturyalı petrol üreticilerinin hisseleri de ham petrol fiyatlarının 3 haftanın en yükseğine çıkmasının ardından değer kazandı. Petrol fiyatlarının yükselişinde, büyük petrol üreticisi OPEC ülkelerinin küresel çapta petrol arz fazlasını azaltacak süreci hızlandırması etkili oldu.

Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, yüzde 1.1 artarak yaklaşık 7 haftanın en yüksek seviyesine çıktı ve Asya hisselerinin yükselişine öncülük etti.

Yatırımcılar, Jerome Powell'ın ilk Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına ve Fed'in bu seneki sıkılaşma politikasını
hızlandırıp hızlandırmayacağına yöneldi.

Asya piyasaları

*Hang Seng Endeksi yüzde 1.1 ve Hang Seng China Enterprises Endeksi  yüzde 1.4 yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 yukarı yönde hareket etti.

*Kospi ve Kospi 200 endeksleri yüzde 0.1 artış kaydetti.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2, Yeni Zelanda'da S&P/NZX  50 yüzde 1.5 artış kaydetti.