Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimlerinin çoğu, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında ateşkes ilanının dolarda yükselişe neden olmasıyla değer kaybetti. Asya Borsaları yükseldi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Pazar günü yaptığı açıklamada "Çin'le ticaret savaşını beklemeye alıyoruz" dedi.
Singapur'da Mizuho Bank'ta ekonomi ve strateji müdürü Vishnu Varathan, "Dolar,  petrole bağlı paralar hariç baskılayıcı bir güç olmayı sürdürüyor" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi üçüncü günde de yükselirken, ABD 10 yıllık hazine faizi Cuma günkü düşüşün ardından 2 baz puan yükselerek 3.08 seviyesine gelmesinden sonra yatay seyretti. MSCI EM Asya Endeksi iki günlük düşüşün ardından yüzde 0.5 yükseldi. Şangay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 yükselerek kazançlarını ikinci güne taşıdı.

GÜNEY KORE 

Singapur ANZ BAnk'ta Asya araştırma müdürü Khoon Goh, " Eğer gerilim gerçekten bittiyse, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının durdurulduğuna dair haberler hem bölge hem de Güney Kore Wonu için olumlu" dedi.

ÇİN
Çin Merkez Bankası (PBOC) günlük yuan fiksingini yüzde 0.14 azalttı.

ENDONEZYA

Endonezya'da hükümet petrol fiyatlarını 2019 yılına kadar belli bir düzeyde tutacak. Endonezya 10 yıllık hazine tahvil faizi, yabancı yatırımcıların ülke tahvili satmalarıyla 8 baz puan yükselerek yüzde 7.47 oldu ve Mart 2017'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

TAYLAND
Tayland Bahtı, güçlü GSYH verisindeki sıçramadan önce yabancıların ülke hissesi ve tahvili satmalarıyla dört ayın en düşük seviyesine geldi.