Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, yatırımcıların ABD-Çin ticaret savaşında bir gelişme beklemeleriyle güçlenen dolara bağlı olarak sınırlı düştü. Hisselerin çoğu yükselirken hazine tahvilleri düştü.

Singapur'da, Australia Commonwealth Bank'ta Asya para birimleri stratejisti Andy Ji, "Hem ticari gerilim hem de ABD ile dünyanın geri kalan kısmı ile yeniden ortaya çıkan uyuşmazlık para politikaları tarafında güçlü doları destekledi" dedi. Moody's başkan yardımcısı Christian De Guzman ise, "Asya'da ticaret savaşlarından en çok etkilenen ülke Güney Kore oldu" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükselerek yaklaşık 11 ayın yükseğine gelirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2.94 seviyesinde yatay seyretti. MSCI EM Asya Endeksi ikinci günde de yükseldi.
Japon Yeni, güvenli liman talebindeki azalmayla düşerken, Filipinler Pesosu, iki ayda ikinci faiz artırımına bağlı olarak Asya'da değer kazanan tek para birimi oldu.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini yüzde 0.19 azaltırken ters repo işlemi ile piyasaya 100 milyar yuan (15.4 milyar dolar) fon sağladı.

ABD Doları/Hint Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yatay seyretti. Endonezya Rupisi, Asya'da en fazla değer kaybeden para birimi olurken, 10 yıllık tahvil faizi 2017'nin başından bu yana en yüksek seviyesine yaklaştı. Filipinler Pesosu, faiz artırımının ardından yaklaşık 12 yılın düşüğünden yükseldi.

Tayvan'da Bloomberg'in anketine katılan 23 ekonomistin 20'sinin tahminine göre Tayvan Merkez Bankası politika faizini yüzde 1.375 seviyesinde sabit tutacak