Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Saffet Çebi İlkokulu'nda oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oy kullandığı 3275 nolu sandıktan birinci çıktı.

Toplam 331 oyun kullanıldığı sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 188 oy, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı İnce'ye 103 oy, İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'e 23 oy, HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a 9 oy, Saadet Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu'na 3 oy, Vatan Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek'e 3 oy çıktı. Sandıktan 2 oy da boş çıktı.

İNCE'NİN SANDIĞINDAN ERDOĞAN ÇIKTI

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce memleketi Yalova'da Saffet Çam Ortaokulu'nda oyunu kullandı. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin oy kullandığı sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 167, İnce'ye 144, Meral Akşener'e 23, Selahattin Demirtaş'a 4 ve Doğu Perinçek'e 1 oy çıktı.

- Akşener'in sandığından 175 oyla Erdoğan birinci çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in İstanbul'da oyunu kullandığı sandıktan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en fazla oyu alan cumhurbaşkanı adayı oldu.

Erdoğan bu sandıktan 175 oy alırken, vatandaşlardan 115'i İnce'ye, 32'si ise Akşener'e "evet" oyu verdi.

Ayrıca, seçmenlerden 2'si Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'e, 2'si de HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a oy verdi.

- Başbakan Yıldırım'ın sandığından Erdoğan birinci çıktı

Oyunu İzmir'de kullanan Başbakan Binali Yıldırım'ın sandığında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci sırada yer aldı.

Bu sandıkta cumhurbaşkanlığı için verilen oylardan 153'ünü Cumhurbaşkanı Erdoğan aldı. Erdoğan'ı, 136 oyla Muharrem İnce, 21 oyla Meral Akşener, 19 oyla Selahattin Demirtaş ve 5 oyla da Temel Karamollaoğlu takip etti.

- Diğer adaylar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıkta ise en fazla oyu CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aldı.

Sayım sonuçlarına göre, sandıkta, Muharrem İnce 245 oyla birinci oldu.

Sandıktan, cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan'a 57, Meral Akşener'e 29, Selahattin Demirtaş'a 6, Temel Karamollaoğlu'na 5, Doğu Perinçek'e ise 1 oy çıktı.

PERİNÇEK'İN SANDIĞINDAN İNCE ÇIKTI

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek oyunu Beşiktaş Gayrettepe Şair Nedim Ortaokulu'nda kullandı. Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in oy kullandığı sandıkta en çok oyu 261'le CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aldı.

Doğu Perinçek'in oy kullandığı Beşiktaş'taki Şair Nedim Ortaokulu'ndaki 1154 numaralı sandıkta, oy sayımı tamamlandı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 29, Muharrem İnce'ye 261, Doğu Perinçek'e 6, Selahattin Demirtaş'a 3 oy çıktı.