Advertisement
HABERLER ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından ilk açıklamasını yaptı. Bahçeli, "MHP'yi kilit parti yapmış. Denge ve denetleme görevi vermiştir. Milletimizin beklentileri doğrultusunda MHP, akılla, muazzam bir inanmışlıkla çalışmalarını sürdürecektir. Mücadelemize mücadele katacağımızdan herkes emin olmalıdır" dedi.

Bahçeli'nin açıklamasından satırbaşları şöyle: 

"Bugün Cumhur İttifakı'nın zaferini gururla, onurla ifade ediyoruz. 24 Haziran cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri tamamlanmış, geçici olmayan sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bu demokratik olgunluğa saygı duyuyoruz. Türkiye cumhurbaşkanlığı sistemine geçmiştir. Erdoğan yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olmuştur. Kriz bekleyenler şaşkına dönmüştür.

Bizi yıkmak istediler başaramadılar. Felaket telallığı yapanlar Türklüğün vicdanına çarpmış ve dağılmışlardır. MHP'yi kilit parti yapmış. Denge ve denetleme görevi vermiştir. Milletimizin beklentileri doğrultusunda MHP, akılla, muazzam bir inanmışlıkla çalışmalarını sürdürecektir. Mücadelemize mücadele katacağımızdan herkes emin olmalıdır.

Cumhurbaşkanlığı Sisteminin kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için her şeyi yapacağımızdan milletimizin tereddütü olmasın. Elimizi taşın altına koymaktan vazgeçmeyeceğiz.

Terörle mücadelenin başarıa ulaşması, sosyal ve ekonomik meselelerin miletimizin isteğiyle sonuca ulaşması hususunda Cumhur İttifakı'na düşen sorumluluk çok fazladır. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçildiği için tebrik ediyorum. 3 Hilal sancağını düşürmediniz, dilerim ki sizler de hayat boyu düşmezsiniz. Cumhur İttifakı millet aklı, Türkiye'nin teminatı. MHP daha güçlüdür, daha da yükselecektir. Ne mutlu Türk'üm diyene."

HT