Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell ABD Kongresi'ndeki sunumunda kademeli faiz artışının şu an için en iyi yol olduğunu söyledi.

Powell açıklamasında "istihdam piyasası güçlüyken, enflasyon hedefe yaklaşırken ve görünüme ilişkin riskler dengeliyken FOMC, şu an kademeli faiz artışlarını sürdürmenin en iyi yol olacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Powell işsizlik oranın daha da düşmesini beklediklerini, Fed'in enflasyonu %2'ye yakın tutmak için de mücadele edeceğini belirterek "Enflasyonu %2'ye yakın tutma hedefiyle yakından izlemeye devam edeceğiz." dedi.

Powell devam eden ticaret savaşlarının ve Trump'ın vergi indirimlerinin etkilerinin temel belirsizlikler olduğunu savundu.

ABD ekonomisinin sağlam hızda büyüdüğünü belirten Powell ücretlerin de geçen yıla kıyasla daha hızlı arttığını belirtti.

Bazı faktörlerin de pozitif görünüme katkıda bulunduğunu kaydeden Powell "Finansal koşullar büyüme için olumlu, bankacılık sistemi kriz öncesinden çok dah güçlü,, mali politika destekleyici" ifadelerini kullandı. Başkan, küresel ekonomide görünümün de dünyanın bazı bölgelerindeki belirsizliklere rağmen güçlü kaldığını vurguladı. 

Fed Başkanı ayrıca, açık ticaret politikalarının büyümeyi destekleyeceğini ve korumacı politikaların kötü sonıçlar doğurabileceğini ifade etti. Öte yandan Powell, ticaret anlaşmazlıklarının sonucunu ön görmenin zor olduğunu vurgulayarak, "ticaret endişeleri ücret artışını baltalayabilir" dedi.


Sürecek...