Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD ekonomisine yönelik olumlu değerlendirmelerinin doları yükseltmesinin ardından Won ve Rupiah öncülüğünde düştü. Amerikan hisseleri değer kazanırken hazine tahvilleri karışık seyretti.

DBS Group'ta stratejist Philip Wee ve Eugene Leow yayımladıkları notta, "Powell'ın dün senatoda yaptığı açıklamalar, piyasaların ihtiyacı olan kontrol imkanını sağladı" açıklamasını yaptılar.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.4 sıçramasının ardından yüzde 0.1 yükseldi. ABD 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan aratarak yüzde 2.87 oldu. MSCI EM Asya Endeksi bu hafta ilk kez yükseldi.

Japon Yeni altı ayın düşüğüne gerilerken, Avustralya Doları 3. günde de düştü. Offshore ve Onshore Yuan, gelişen para birimleri içinde tek değer kazanananlar oldular. Tayland Bahtı 9 ayın düşüğüne indi. Malezya Ringgiti bu yılın en düşük seviyesinde.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini yüzde 0.14 azaltırken piyasaya 80 milyar yuan (11.9 milyar dolar) fon sağladı. Güney Kore Wonu 9 ayın düşüğüne yöneldi. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.1 düştü.