Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 22.12.2010 - Nortel Networks Netaş Telekomünikasyon A.Ş., şirketin yüzde 53,13 hissedarı Nortel Networks International Finance and Holding B.V.'nin (kayyum nezaretinde-NNIF) sahip olduğu hissenin tümünün, OEP RHEA Turkey Tech B.V. şirketi tarafından satın alındığını bildirdi.

Nortel Networks Netaş Telekomünikasyon A.Ş'den bugün yapılan açıklamada, OEP RHEA Turkey Tech B.V.'nin, One Equity Partners (OEP) ve Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin ortaklaşa sahip olduğu bir şirket olduğu belirtildi.

Netaş Genel Müdürü C. Müjdat Altay, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, ortaklık yapılarındaki değişimin şirket için önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulayarak, ''Netaş, kuruluşundan bu yana telekomünikasyon sektöründe yaptığı başarılı uygulamalar ve özgün Ar-Ge faaliyetleri ile çok kıymetli bir bilgi birikimi elde etmiştir. Bu bilgi birikimi ve deneyimi temel alarak Teknoloji Servisleri, Sistem Entegrasyonu ve Savunma İletişimi'nde büyümeyi hedefleyen stratejimiz ile hem ülkemizde hem de uluslararası pazarlarda müşterilerimize uçtan uca çözüm sağlamaya kararlı bir şekilde devam edeceğiz'' dedi.

1967 yılında kurulan Netaş, servis sağlayıcılar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve özel kurumların ses, veri ve görüntü iletişimine yönelik entegre iletişim ağlarını ve altyapılarını kuruyor.

Netaş 30 Eylül 2010 itibariyle açıkladığı 9 aylık sonuçlarında 204.181.830 lira satış ve 18.132.604 lira vergi sonrası kar bildirmişti.