Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, Cisco Systems Inc. ve PepsiCo Inc.'nin kar tahminlerinin analist tahminlerinin altında kalması ve hızlanan küresel enflasyona yönelik endişelerin artması sonucu düşük seyrediyor.

Dünyanın en büyük network ekipman sağlayıcısı Cisco'nun hisseleri, şirketin ürün geliştirmek için daha fazla para harcamasından dolayı düşük kar marjı açıklaması sonrası yüzde 11 düştü. PepsiCo Inc., emtia maliyetlerinin 2011 yılı için büyük bir zorluk olacağını açıklaması sonrası, yüzde 1 değer kaybetti. Activision Blizzard Inc. hisseleri, şirketin "Guitar Hero" adlı bilgisayar ürününü yapan birimi dağıtması sonrası yüzde 7.2 düştü.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeksi, New York saati ile 09:37'de, yüzde 0.4 düşerek 1,316.04 puana geriledi. Dow Jones endeksi ise 46.02 puan ya da yüzde 0.4 düşüşle 12,193.87 puana indi.

Şikago merkezli Sriel Investments LLC'nin başkan yardımcısı Charles Bobrinskoy, "Uzun dönemli kaliteye kaçış trendinde değiliz. Ancak yüksek kalite öncülük ediyor" dedi ve "Cisco'dan hayalkırıklığı yaratan kazanç haberi geldi. Sabit getirili piyasalarda, enflasyona yönelik korkulardan dolayı gevşeme var. ABD ekonomisi birçok kişinin düşündüğünden daha iyi durumda. Yurtdışında halen kargaşa var" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 endeksi, ekonomik verilerin ve şirket karlarının beklenenden daha iyi çıkmasının ekonomik toparlanmaya yönelik güveni artırması ve bunun yanında, Fed'in ekonomik büyümeyi desteklemek için 600 milyar dolarlık hazine kağıdı alım programını sürdürmesi sonucu, bu yıl yüzde 5 değer kazandı.