Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

"Euro/Yen  paritesi haftalık direnç seviyesi olan 113.40'da seyrediyor" diyen Londra'daki Commerzbank'ın teknik analistlerinden Karen Jones, "bu oranda tutunabileceğini göz önünde bulundursak da, uzun vadede yukarı yönlü bir risk potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Euro, Yen karşısında o seviyeyi geçebilir" açıklamasında bulundu.

17 ülkenin ortak parası olan Euro, dün Yen karşısında yüzde 0.7 değer kaybederek 112.26 seviyesine geri çekilmişti. Euro, Avrupa Maliye Bakanları'nın bölgenin kurtarma fonuna ilişkin kararlar konusunda bir uzlaşı sağlamakta zorlanacağı yönündeki spekülasyon üzerine, 16 büyük para biriminin 2'si haricinde, hepsinin karşısında düşmüştü.

Piyasanın hemen üzerinde 114.55/115.88 seviyesinde bir direnç oluşmuş olduğuna dikkat çeken Jones, bu seviyelerin Temmuz-Ekim ve Kasım olmak üzere 4 aylık bir direnç düzeyini de içerdiğini belirtti.

Bunun "kalın bir direnç çizgisine" işaret ettiğini söyleyen Jones, direncin kırılmasının biraz vakit alacağını ifade etti. Jones, "uzun vadede ise 115.88 seviyesinde bir baz oluşacağını ve Fibonacci düzelmesinin yüzde 23.6'sına karşılık gelerek, hedefin 120.65'e yöneleceğini düşünüyoruz" dedi.