Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Akzo Nobel NV ve Apple Inc. gibi önemli şirketlerin karlarının analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkmasının etkisi ile alış ağırlıklı seyrediyor. Bu alışlar sonucu,  gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi, bu haftaki kazançlarını daha da genişletiyor.

Dünyanın en büyük boya üreticisi Akzo Nobel, ilk çeyrak karının artmasının ardından yüzde 3.5 yükseldi. Bahis şirketi William Hill Plc, satışlarının artması ile birlikte yüzde 6.3 prim yaptı. Royal KPN NV, görünümünü düşürmesinin ardından yüzde 7.5 değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 08:20'de, 279.51 seviyesine çıktı. Endekste, düşen bir hisse karşılığı üç hisse değer kazandı. Endeks bu hafta, Intel Corp., PSA Peugeot Citroen ve L’Oreal SA gibi şirketlerin mali tablo açıklamalarının ekonomik toparlanmaya yönelik yatırımcı güvenini artırması sonucu yüzde 0.6 yükseldi. Avrupa piyasaları yarın tatil nedeniyle kapalı olacak.

 Pioneer Investments KGmbH'in Almanya merkezli birimi Unterfoehring'den hisse senedi portföy yönetimi müdürü Markus Steinbeis, "Şirket karları iyi ve yatırımcılara güven veriyor. Bu nedenle, Avrupa hisse senedi piyasaları kısa vadede yükselebilir" dedi ve "Ancak bu güçlü rallinin yaz aylarında sürmesini beklemiyorum. Ortam daha da riskli hale geliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Standard & Poor's 500 endeks vadeli kontratı bugün yüzde 0.4 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.2 yükselerek son altı haftanın en yüksek seviyesine çıktı.