Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yapı Kredi Genel Müdürü Faik Açıkalın, gelir tablosundaki değişikliği doğru yapan, faiz gelirlerinden masraf ve komisyon gelirlerine doğru ağırlığını artırabilen bankanın, önümüzdeki dönemde başarılı olacağına vurgu yaptı.

Marjların çok hızlı düştüğünü savunan Açıkalın geçen yıl Türk bankalarının yüzde 34 büyüdüğünü hatırlatarak, "fakat bizim ortalama marjlarımızın geldiği nokta benzer birtakım ekonomilerin ortalama marjlarının çok daha altındadır" dedi

Yapı Kredi Genel Müdürü rekabatin yanlış yapıldığını, Türkiye'de rekabette fiyata fazla yüklenildiği vurgusunda bulundu. Bunun, kısa vadede müşterinin lehine gibi göründüğünü ancak  orta ve uzun vadede bunun sürdürülebilirliğinin olmadğını anlattı.

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin ise büyümenin kontrollü olması gerektiğine dikkat çekerek, kredilerin kısa vadeden orta ve uzun vadelere kaydığını belirtti.

Tahvil ihraçlarında maliyetlerin daha aşağıya çekilmesi gerektiğini vurgulayan Uluşahin, Türkiye'nin avantajlı bir dönemde olduğu görüşünü dile getirdi.

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota ise  seçim sonrasında bazı yeni önlemlerin de Türkiye piyasasında uygulanabileceğini belirtti.

Önlemlerin mali politikalarla ve bazı hükümet politikalarıyla desteklenmesi gerektiğini düşündüğünü ifade eden Kerim Rota "seçimlerden sonraki dönemde de bu tür bir görüntü ortaya çıkacak " dedi.