Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker'ın yatırımcılara Yunanistan'da bir çözüm bulunacağını söylemesinin ardından endişeler gevşedi; Japon hisseleri bu hafta en hızlı değerlenmesini yaşadı.

Satışlarının yüzde 15'ini Avrupa'da gerçekleştiren araba üreticisi Nissan Motor Co., yüzde 2.9 değer kazandı. Aeon Co., Nikkei gazetesinin, şirketin kârlarının yüzde 30 arttığını yazmasının ardından yüzde 3.5 prim yaptı.  Mart'taki depremin ardından kazanç tahminlerini ertelemiş olan Tarım ürünleri üreticisi Kubota Corp., bu yıl kârlarını artıracağını açıklaması üzerine yüzde 3.3 yükseldi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.7 kazançla 9,419.78 puana ulaşırken, Topix endeksi de aynı oranda kazançla 812.39 puandan işlem gördü. Her iki endeks de 14 Haziran'dan bu yana en büyük artışlarına işaret etti.

Yatırımcıların Avrupa'daki borç krizinin domino etkisi yaratmayacağına ikna olmuş göründüğünü belirten Tokyo'daki Resona Bank Ltd.'ın başekonomisti Koichi Kurose, Yunanistan'a yardım edileceğine ilişkin güvenin arttığına dikkat çekti.

Topix Endeksi 10 Mart'tan dün kadar toplamda yüzde 13 değer kaybetti. Endeksteki kayıplarda 11 Mart'ta meydana gelen ve arz zincirlerine zarar veren deprem ve tsunami etkili oldu.