Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerika’da bir televizyon programında konuşan ünlü yatırımcı ve yazar Jim Rogers, ABD’nin mali bir savaşa sürüklendiğini ve Washington’daki oyuncuların nelerin olup bittiğinin farkında olmadığını savundu.

Özellikle ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner ve Fed Başkanı Ben Bernanke’yi eleştiren Rogers, her ikisinin de ne yapmaları konusunda bir fikirleri olmadığını söyledi. Önümüzdeki yıllar için finansal piyasalarda çok daha fazla sorun öngören Rogers Holdings ve Beeland Interest Inc.’in başkanı Rogers, şu anda görülen tüm düşüşlerin “geçici bir dip” olduğunu ifade etti.

Ünlü yatırımcı, ABD’nin gittiği yolu “mali mahşer” olarak niteleyerek, ülkenin şu anda bu noktada olmadığını, ancak önümüzdeki yıllarda temerrüde düşme ihtimalinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti.

Rogers, ilk resesyondan hiç çıkılmamış olduğunu savundu ve ülkenin ekonomik sorunlarından Kongre, Beyaz Saray ve Merkez Bankası Fed’i sorumlu tuttu.

“Fed’in en büyük suçu, piyasanın kendini silkelemesine izin vermeden, şirketleri kurtarmak” diyen ünlü yatırımcı ve yazar, “eğer tek bir grubu suçlayacak olsaydım, bu kişiler Fed eski başkanı Alan Greenspan ve Ben Bernanke olurdu” ifadelerini kullandı.

Rogers, Fed’e işinden daha iyi anlayan insanların atanması gerektiğini savundu.