Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de geçtiğimiz yıl başlayan tahvil alım programları için ilk çağrıyı yapmış olan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, faizlerin 2013'e kadar sabit tutulması kararının, Fed'in QE3'e gideceğinin sinyali olmadığını savundu.

ABD ekonomisinin orta hızda büyümeyi sürdürmesini en büyük ihtimal olarak gösteren Bullard, "eğer ekonomi beklenilenden daha fazla zayıflarsa o zaman harekete geçeriz" dedi.

Goldman Sachs Group Inc.'in başekonomisti Jan Hatzius'un tahvil alınma ihtimalinin arttığını söylemesi üzerine, Fed'in QE3'e başlayacağına ilişkin spekülasyonlar da fazlalaştı.

2013'e kadar faizlerin sabit tutulacağı açıklamasının yeni bir tahvil alım programına başlayacağı anlamına gelmediğini söyleyen Bullard, bunun için ekonomiden gelecek sinyalleri takip edeceklerini söyledi. Bullard, Goldman Sachs başekonomistinin tahminini ise "karamsar" olarak niteledi.  

Bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nin oylamalarında yer almayan Bullard, FOMC'un 9 Ağustos'ta aldığı rekor düşük faizleri 2013'e kadar sabit tutma kararına karşı çıkmıştı.

Fed, Haziran ayında 2. tur tahvil alım programını tamamlamıştı.