Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Avrupa liderlerinin bölgedeki borç krizini çözme yönünde yeterli adım atmadıkları şeklindeki endişelerin iyi çıkan şirket karlarını dengelemesi sonucu, artı ve eksi bölgeleri arasında dalgalanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 16:28'de 1,017.56 puana geriledi. Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 0.7 düşerken, Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.7'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Düşüşler, China Coal Energy Co. ve NCsoft Corp. gibi şirketlerin yükselen kar açıklamaları ile dengelendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Paris'te gerçekleştirdilkeri toplantıda, ortak Avrupa tahvili satışını ve 440 milyar euro (633 milyar dolar) büyüklüğündeki Avrupa kurtarma fonunun artırılmasını reddetti. ABD ve AVrupa'daki borç krizlerinin daha da derinleşeceği endişeleri, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin bu ay yüzde 12 düşmesine neden oldu ve bu düşüş sonrası hisse senetlerinin değerlemesi Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

Standard Chartered Plc'nin Singapur ofisinden şef yatırım stratejisti Steve Brice, "Avrupa şu anda tüm finans piyasalarının üzerinde dolaşan bir kara bulut" dedi ve "Bugünlerde Avrupa'dan, dünyanın diğer bölgelerine nazaran, daha fazla negatif haberler gelmesini bekliyoruz yorumunda" bulundu.