Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York'daki tecavüz iddiası ve hapisten kurtulduktan sonra döndüğü Fransa'nın başkenti Paris'te, sekiz yıl önce tecavüz ettiği ileri sürülen kadın gazeteci-yazar Tristan Banon'la dedektiflerin önünde yüzleşti.

TF1 TV ve Associated Press ajansının bildirdiğine göre, 32 yaşındaki Tristane Banon, Paris'te mahkeme dedektiflerinin yüzleştirmesinde Strauss-Kahn'ın kendi yüzüne bile bakmadığını belirterek, ''Kahn, özür diler sanmıştım'' dedi.

Tristane Banon, TV'deki konuşmasında, ''8 yıllık zaman aşımı söz konusu olamaz. 8,5 saat, 8,5 hafta veya sekiz buçuk yıl olsun. İddiam geçerlidir. 2003'te kitabı için boş apartmana götürdü. Yerde boğuştuk. Pantolonu sütyeni çıkarmaya çalıştı. O zaman dava açmadım. Şimdi beni hakir gördügü gibi ben de onu hor görüyorum. Bu ilk yüzleşmemiz ilk zaferdir'' ifadelerini kullandı.

Kahn'ın, iddiaların iftira olduğunu söylediği öğrenildi.

Strauss-Kahn, istifa ederek IMF başkanlığı görevini Fransız Maliye Bakanı Christine Lagarde'a bırakmasına neden olan New York'daki tecavüz davasından kurtularak 25 gün önce Paris'e dönmüştü. ABD'nin New York kentinde Sofitel Oteli oda temizlik görevlisi Gineli kadının tecavüz iddiası nedeniyle tutuklanan Kahn hakkındaki dava, Yüksek Mahkeme kararıyla 23 Ağustos'ta düşürülmüştü. Geceliği 3 bin dolar olan Sofitel Oteli süiti temizlik görevlisi Gineli Nafissatu Diallo'nun (32) iftirasına uğradığı mahkeme kararıyla belirlenen Kahn, Fransa'da 2012 cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylardandı.

Strauss-Kahn'ın ikinci kez mahkemeye çıkmasına neden olan Tristane Banon, ilk ifadesinde, ''Kahn, dokuz yıl önce tecavüz girişiminde bulundu'' demiş, bunu da ilk kez dört yıl önce televizyonda açıklamıştı.