Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kıbrıs Rum kesiminde yayımlanan Politis gazetesi, 2,5 milyar euroluk Rus kredisinin bile, Rum ekonomisini kurtarmaya yetmeyeceği değerlendirmesini yaptı.

Gazetenin haberinde, devlet giderlerinin azaltılması için alınan önlemlerin yetersiz oluşu nedeniyle, böyle büyük meblağlı bir krediye karşın Rum ekonomisinin kurtarılmasının mümkün olamayacağı belirtildi.

Rum hükümetinin bu ay, borçlarını ödemek için 350 milyon euro, maaşları ödemek içinse 200 milyon euroya ihtiyacı olduğunu aktarılan haberde, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard&Poors'un 15 gün içerisinde Rum ekonomisini yeniden değerlendireceği bildirildi.

Kıbrıs Rum yönetimi Bakanlar Kurulu, Rusya ile yapılan yüzde 4.5 faizle 2.5 milyar avroluk kredi alınmasını öngören anlaşmayı onaylamış, kredi anlaşmasının ocak ayında yürürlüğe gireceği bildirilmişti.

Bu arada, Rum basın haberlerine göre, Güney Kıbrıs'ta işsizlik oranı son 3 yılda yüzde 157 oranında artış gösterdi. Eylül 2011'de, kayıtlı işsiz sayısı 29 bin 931 kişiye ulaştı.

IMF TEMASLARI

Öte yandan, Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, Rum ekonomisini değerlendirmek için Güney Kıbrıs'ı ziyaret ediyor.

IMF heyeti, Rum Merkez Bankası yetkilileri, bazı Rum işadamları ve siyasetçilerle görüştü. IMF'nin, Rum ekonomisiyle ilgili raporunun da 12 Ekim'de açıklanması bekleniyor.