Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Medikal hizmet devi Johnson & Johnson, kalp hastalıklarını tedavi etmek için tıbbi cihaz üretme alanındaki büyümesini desteklemek amacıyla Shockwave Medical şirketini yaklaşık 13,1 milyar dolar işletme değeri karşılığında satın almak üzere anlaşma sağladı.

Şirketler tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, J&J’nin Santa Clara, California merkezli Shockwave şirketi için hisse başına nakit 335 dolar ödeyeceği ve anlaşma değerinin satın alınan nakdi de içerdiği belirtildi.

Johnson & Johnson, tüketici sağlığı birimini ayırdığından beri kalp destek cihaz üreticisi Abiomed’in de aralarından bulunduğu satın almalarla tıbbi teknolojide güçlenmeye devam ediyor. Açıklamaya göre Shockwave’in satın alınması, sağlık hizmetleri devini hızla büyüyen 4 dört kardiyovasküler (kalp-damar) teknoloji kategorisinde lider konuma taşıyacak.

Bu satın alma Shockwave şirketinin sahip olduğu kireçlenmiş kan damarlarını açmak için geliştirilen intravasküler litotripsi (ses dalgalarıyla kireçlenmiş kan damarlarını açma işlemi) adı verilen teknolojiyi şirkete kazandıracak. Shockwave hisseleri ABD piyasaları açılmadan önce yüzde 1,3 yükselirken, şirket yıl başından bu yana Perşembe günkü kapanışa kadar yüzde 68 değer kazanmış oldu.