Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD enflasyonu hakkında fikir verecek ÜFE verisi öncesi hisse endeksleri küresel çapta geriliyor.

ABD endeksleri rekor seviyelerden dönerken teknoloji hisselerine gelen satışlarla Nasdaq 100 yüzde 0,5 kayıpla Çarşamba gününü kapattı. Sabah saatlerinde Amerikan vadelileri hafif yükseliyor.

Asya’da da endeksler geriliyor. Nikkei 225 hafif düşüşle dördüncü işlem gününde negatif. Çin ve Hong Kong endeksleri yatay.

Bloomberg Dolar Endeksi Çarşamba günkü yüzde 0,1 kaybın ardından 1.230 seviyesinde. ABD ÜFE verisiyle aynı saatte perakende satış verisi de izlenecek.

Petrolde stok ve jeopolitik risk kaynaklı yükseliş

Petrol fiyatları ABD envanterlerindeki düşüş ve Ukrayna’nın Rusya rafinerisine saldırısıyla beş haftanın en büyük sıçramasını yaptı.

ABD ham petrolünün varil fiyatı çarşamba günü yüzde 2,8 yükselirken bu sabah da yüzde 0,2 artışla 80 doları test etmeye başladı. Brent petrol varil fiyatı da Çarşamba günü yüzde 2,6 yükseldi ve son beş ayın en yüksek seviyesinden kapandı. ABD ham petrol stokları son yedi hafta içinde ilk kez düşüş kaydetti.

Rus Rosneft’in Moskova yakınlarındaki Ryazan rafinerisine Ukrayna İHA saldırısı da petrol fiyatlarını yukarı çeken bir başka etken oldu.

Ham petrol fiyatları bu yıl geçen yıla göre daha yüksek seyretse de dar bir bantta işlem görüyor. OPEC+’ın arz kesintisine karşı kartel dışındaki üreticilerin üretimini artırması ve zayıf Çin talebi fiyatların daha da yukarı gitmesini engelliyor. Bugün Uluslararası Enerji Ajansı aylık raporunda petrol piyasası için arz-talep tahminlerini açıklayacak.