Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Teknoloji şirketlerinin güçlü bilançoları ABD hisse senetleri piyasalarında yeni rallinin startını verirken olumlu atmosfer Asya Pasifik endekslerine de yansıdı.

S&P 500 ve Nasdaq 100 endeksleri perşembe gününü %1,3’lük yükselişle kapadı. İki endeksin vadelileri rallinin devamına işaret ediyor.

Asya Pasifik’te Japon Nikkei 225 %0,8, Güney Kore Kospi %2,1 artıda seyrediyor. ABD tarım dışı istihdam öncesi tahvil ve Döviz piyasaları bugün sakin.

Perşembe günü bölgesel bankaların gayrimenkul kaynaklı zarar açıklaması sonrası güvenli liman alımıyla ralli yapan ABD 10 yıllık tahvil getirisi bir ara %3,82 ile bir ayın en düşük seviyesini gördü. Perşembe gününü üç baz puan düşüşle kapatan getiri bu sabah yatay seyirle %3,89 seviyesinde. Bloomberg Dolar Endeksi negatif.

Gözler ABD tarım dışı istihdam verisinde

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Mart ayı faiz indirim beklentilerini boşa çıkarmasının ardından açıklanacak ilk kritik veri ocak ayı tarım dışı istihdamı olacak.

Veride medyan beklenti ABD ekonomisinin ocak ayında 185 bin net istihdam yarattığı yönünde. Beklenti gerçekleşirse aralık ayındaki 216 bin istihdama göre yaşanacak düşüş işgücü piyasasının soğuduğuna işaret edecek. İşsizlik oranının ise %3,7’den %3,8’e yükselmesi bekleniyor.

Yatırımcılar ayrıca 2023’te yıllık istihdamda yapılacak revizyonu da takip edecek. Bloomberg Economics’e göre yıllık istihdamda aşağı yönlü revizyonun yapılması Fed’in faiz indiriminden önce bir süre bekleyebileceği düşüncesini test edebilir.

Powell’ın açıklamalarıyla azalan Mart faiz indirim ihtimali Bloomberg ekonomistlerine göre tarım dışı istihdamda negatif bir sürpriz durumunda yeniden gündeme gelebilir.