Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Amerikan teknoloji şirketi Microsoft’un yapay zeka sohbet robotu Copilot AI, Android’in ardından iOS’a geldi.

Copilot AI’a, diğer yapay zeka sohbet robotları gibi, bir soru yazabilir ve yapay zeka tarafından oluşturulan yanıtları alabilirsiniz. Kullanıcılar, e-posta taslakları oluşturmak, hikayeler veya senaryolar oluşturmak, karmaşık metinleri özetlemek, kişiselleştirilmiş seyahat programları oluşturmak, iş özgeçmişlerini yazıp güncellemek ve daha fazlasını yapmak için yapay zeka asistanından yararlanabilir.

Ayrıca, yeni stiller ve fikirler keşfetmek, sosyal medya içeriğini düzenlemek, marka motifleri geliştirmek, logo tasarımları oluşturmak, özel arka planlar oluşturmak, bir portföy oluşturmak, filmi görselleştirmek için uygulamanın DALL·E 3 tarafından desteklenen Image Creator özelliği kullanılabiliyor. Copilot ile OpenAI'nin GPT-4 teknolojisine ücretsiz olarak erişebiliniyor. Bu önemli çünkü OpenAI'nin GPT uygulaması GPT-3.5 teknolojisi üzerinde çalışıyor ve GPT-4'e erişim için ücret alıyor.

iOS'taki Copilot ile kelimeler resimlere dönüştürülebiliyor

Copilot'un iOS sürümü ayrıca sözcükleri, resimlere dönüştürme yeteneğine sahip. Bu özellik, OpenAI'nın DALL-E 3 metinden görüntüye AI sistem tarafından destekleniyor.

Microsoft Copilot'un Mobil Genişlemesi

Şirket, Copilot'u önce Windows 10'a ve ardından Windows 11'e getirdi, bu da platformların kullanıcı sayılarına dayanarak yaklaşık bir milyar cihaza AI sohbet botuna erişim imkanı tanıdı. Bu mobil lansmanlar ile Microsoft, özellikle uygulamaların ücretsiz olması nedeniyle, Copilot'un erişimini daha da genişletiyor. Microsoft Copilot'un mobil versiyonları, AI tabanlı uygulamaların yaygın kullanımının bir örneği. Gelecekte, daha fazla şirketin benzer özelliklere sahip AI asistanları geliştirmesi ve kullanıcılara daha karmaşık soruları anlama ve çözme yeteneği kazandırması bekleniyor.