Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(21:47'de güncellendi)

ABD hisseleri, işsizlik başvurularının beklenenden iyi gelmesi ile Standard&Poor's 500 endeksini gün içi rekoruna ulaştırarak, yükseliyor. Altın fiyatları Fed'in 2015 faiz tahminini artırmasının ardından geriledi. S&P 500 New York saati ile 13:48'de yüzde 0.4 yükseldi. Dow Jones endeksi rekoru yüzde 0.5 ilerletti. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi 1 baz puan yükselerek yüzde 2.63 oldu. Sterlin İskoçya'nın referandumda bağımsızlığı reddedeceği beklentisi ile ralli aparken, yen dolar karşısında 6 yılın düşüğüne geriledi. Bloomberg Emtia Endeksi 5 yılın düşüğüne gerilerken, bakır ve WTI petrolü yüzde 1.1 düştü. Altın fiyatları 8 ayın en düşüğünde.

Fed, ABD ekonomisine ilişkin büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti. ABD ekonomisine ilişkin tahminlerini güncelleyen Fed, ekonominin bu yıl yüzde 2 ile yüzde 2,2 arasında büyümesini beklediğini belirtti. Bankanın haziran ayındaki tahminlerinde ise bu oran yüzde 2,1 ile yüzde 2,3 arasındaydı. Fed, 2015 yılına ilişkin tahminlerini de aynı şekilde aşağı yönlü revize ederek, ekonominin gelecek yıl yüzde 2,6 ila yüzde 3 oranında büyümesini beklendiğini kaydetti. Fed, daha önceki tahmininde bu oranı yüzde 3 ile yüzde 3,2 arasında göstermişti.

Londra'da Bank of New York Mellon Döviz stratejisti Neil Mellor, "Gerekli bir dengeleme durumu oluşuyor; faizlerin yükseltileceği bir döneme yaklaşıyoruz, ancak aynı zamanda, Fed insanların korkularını hafife alıyor," dedi ve "Faizlerin yükseltileceği döneme doğru yavaşça ilerliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

(21:47'de güncellendi)