Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Döviz traderları, yüksek faizleri takip etmenin tehlikelerini sarsıcı bir şekilde hatırlamalarının ardından Ağustos ayında piyasalarda hakim olan görece sakinlikle birlikte beklemede duruyorlar.

Gelişen piyasalarda siyasi risklerde görülen artış para birimlerini zayıflattı ve carry trade karlarının bir yılın zirvesinden düşmesinde etkili oldu. Güney Afrika'daki siyasi kargaşa, randın bu hafta dolar karşısında düşmesine neden olarak bu çeyreğin en iyi carry trade'sinden gelecek yüzde 10'luk karın yarısını sildi.

Yatırımcılar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü gerçekleştireceği Jackson Hole konuşması öncesi pozisyon alma konusunda tereddüt duyuyorlar. Yellen'ın açıklamaları carry traderları için daha fazla olumsuzluk anlamına gelebilir.

Hartford'da Newfleet Asset Management LLC yöneticisi Steve Hooker, “Gelişen piyasa paralarının volatil varlıklar olduğu kısa kısa süre içerisinde büyük dalgalanmalara maruz kalabileceği bize bir kez daha hatırlatıldı. Gelişen piyasalarla uğraşıyorsanız siyasi riski hiçbir zaman gözardı edemezsiniz. Gelişen piyasa paralarının yükselişi risk altında” şeklinde görüş bildirdi.