Advertisement

Asya hisse senetleri, yatırımcıların Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün yapacağı konuşma öncesi risk almaktan kaçınmaları ile birlikte, Japonya hisse sentelerinin öncülüğünde değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 düşerek Tokyo saati ile 09:10'da 138.50 seviyesine geriledi. Endeks düşüşünü ikinci haftaya taşıyarak, Haziran'dan bu yana en uzun haftalık düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi. Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısınd 100.51 seviyesinde seyrtmesi ile birlikte yüzde 0.6 geriledi. Hisse sentlerindeki ralli bu ay, yatırımcıların dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin ne zaman faiz artırımına gidebileceğine ilişkin işaretlerin verilebileceği Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole'de yapacağı konuşma öncesi riski azaltması ile birlikte zayıfladı. Fed'in Eylül toplantısında faiz artırma olasılığı, Temmuz sonu seviyesi olan yüzde 18'den yüzde 32'ye yükselirken, Aralık ayında bu olasılık yüzde 57 olarak görülüyor.

Auckland'da First NZ Capital Group Ltd. ekonomi ve strateji direktörü Chris Green, "Bekle gör modundayız," dedi ve "Piyasa, faiz kararı konusunda açıklık göremezse, bir miktar hayalkırıklığı olabilir. Ancak çoğunlukla izlenen yöntem açık bir yoruma gidilmemesi" şeklinde görüş bildirdi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.6 geriledi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.1 düştü.