Advertisement

Asya hisse senetleri, yatırımcıların Japonya Merkez Bankası (BOJ) ve Fed'in bugünkü politika toplantılarından gelecek kararları beklemeleri ile birlikte fazla değişmedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'den az yükselerek Tokyo saati ile 09:02'de 138.72 seviyesine çıktı. Küresel piyasalar, merkez bankalarının teşvikler konusunda daha az istekli görünmesi ve karışık gelen ekonomik veriler ile birlikte artan volatilitenin etkisi ile, son iki haftadır dalgalı bir seyir izledi. Traderlar, BOJ'un atacağı adım konusunda bölünmüş durumda. Fed'in bugün faiz artırma olasılığı ise, Ağustos sonundaki seviyesi olan yüzde 40'tan yüzde 22'ye geriledi.

Auckland'da First NZ Capital Group Ltd. ekonom ve strateji direktörü Chris Green, "BOJ'dan muhtemelen bir şekilde ilave tedbirler gelecek ve eğer gelmezse, hayalkırıklığı olacak," dedi ve "ABD'de verilerinin şu anda karışık olması nedeniyle, Fed politika yapıcıları arasında faiz artırımı konusunda bir görüş birliği yok. Yatırımcıların dikkati Fed'in açıklamasının tonunda olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi dar bir alanda kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanırken, yen dolar karşısında 101.64 seviyesinde seyretti. Japonya'da ihracat Ağustos ayında yüzde 9.6 düştü.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 düşerken, Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 tırmandı.