Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Westpac Banking Corp. ve BNP Paribas SA'ya göre Fed yetkililerinin söylemleri, ABD faiz artırımı ihtimalinin yüzde 50 seviyesini aşması için, yakın zamandaki yorumlarından daha “şahin” olmalı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü kayıplarını üçüncü güne taşımasının ardından, yatay seyretti. Fed Başkanı Janet Yellen'ın kanun yapıcılara Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin çoğunluğunun 2016 yılında faiz artırımına gidileceğini tahmin ettiğini belirtmesi, doları desteklemedi. ABD faiz artırımı ihtimali Yellen'ın konuşması ardından yüzde 50 seviyesinden yüzde 54 seviyesine geldi. Faiz artırımı ihtimali bir hafta öncesinde ise yüzde 61 seviyesindeydi. Westpac ve Paribas doların yen karşısında 100 seviyesinin altına gerileyeceğini tahmin ediyor.Sydney'de Westpac kıdemli Döviz stratejisti Sean Callow, “Piyasalar Fed'in 'Kasım toplantısı canlı' sözlerini büyük bir ihtimalle ciddiye almayacak ve Aralık ayında faiz artırımına gidilmesi ihtimalinin de yüzde 55'in üzerine tırmanması zor” dedi.

ABD Doları'nın 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçtiğimiz üç günde yüzde 0.4 gerilemesinin ardından, Perşembe günü Tokyo saatiyle 13:04'te yatay seyretti.

Dolari, euro karşısında yüzde 0.2 gerileyerek 1.1234 seviyesinden işlem gördü. ABD Doları, Japon Yeni karşısında ise üçüncü günde de yükselerek yüzde 0.7 arttı ve 101.36 seviyesinden alıcı buldu.