Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, Kasım ayında gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimlerinden 2017 yılında İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına ilişkin tartışmalarla ilgili artan riskler, güvenli liman olarak görülen altının değerini yükseltebilir. Ayrıca Gan, ABD'de giderek artan kaya petrolü üretiminin ham petrol fiyatlarındaki yükselişi yavaşlatarak enflasyonun hızını kesebileceğini belirtti.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre üçüncü çeyrekte değerli metale ilişkin en iyi tahmini yapan Gan, Çarşamba günü yayınlanan bir raporda “Altın ne kadar hızlı düştüyse, o kadar da hızlı yükselebilir. Zayıf enflasyonist baskılar altın fiyatlarını bir kez daha önceki parlak dönemine geri döndürebilir” dedi.

Değerli metal, geniş para politikası döneminin sona erdiğine ilişkin spekülasyonun etkisiyle Salı günü değer kaybetmişti.

Spot piyasada işlem gören altın, Bloomberg verilerine göre yüzde 0.43 yükselerek TSİ 13:18'de onz başına 1,273.91 dolar seviyesinden işlem gördü. Metal, Salı günü yüzde 3.3 gerileyerek 2015 yılının Temmuz ayından bu yana görülen en sert düşüşünü kaydetmişti. Altın, Brexit referandumundan hemen önceki seviyelere yakın işlem görüyor.

Bloomberg News