Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD'de Cuma günü açıklanacak olan istihdam verisinin Fed'in bu yıl faiz artırımına gitmesini destekleyeceğine ilişkin spekülasyonun etkisiyle, yen karşısında bir ayın zirvesine tırmandı.

Japon Yeni karşısında Çarşamba günü ardı ardına yedinci günde de yükselen ABD Doları, Mart ayından bu yana görülen en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi. ABD'de Çarşamba günü açıklanan ISM Hizmet Endeksi'nin yaklaşık bi yılın en hızlı artışını gerçekleştirmiş olması, doların kazançlarını genişletmesinde etkili oldu.

Melbourne'de IG Ltd. baş piyasa stratejisti Chris Weston, “İyi bir istihdam verisi Fed'in Aralık'a kadar faiz artırımına gitme ihtimalini yüzde 70'in üzerine çıkarmak için gereken tek şey” dedi. Weston, faiz artırımı ihtimalinde geçtiğimiz hafta görülen artışın tahvil faizlerinde sebep olduğu yükelişe dikkat çekti. Weston, “ABD getiri eğrisindeki dikleşmenin devam etmesi, doların yukarı yönünü koruduğu anlamına gelir” şeklinde görüş bildirdi.

Londra saatiyle 07:28'de yüzde 0.1 yükselerek yen karşısında 103.58 seviyesinden işlem gören dolar, 2 Eylül'den bu yana görülen en yüksek kapanışına hazırlanıyor. Doların 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek 16 Eylül'den bu yana görülen en yüksek kapanış fiyatına yöneldi. 31 para içinde ayın en kötü performans gösteren parası olan yen ise dolar karşısında Ekim'de yüzde 2.2 değer kaybetti.