Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla varlıklarını artırmaya devam etmesi ile birlikte, son dört haftada ilk kez haftalık kazanca yöneldi.

Spot altın, Perşembe günkü seviyesi olan ons başına 1,265.76 dolardann Singapur saati ile 09:29'da 1,264.61 dolara geldi. Metal bu hafta yüzde 1.1 yükseldi. Altın bu yıl, kısmen faiz artırımına gitme konusunda temkinli olmasından dolayı yüzde 19 değer kazandı. Düşük faiz, yatırımcısına faiz ödemesi olmayan altının cazibesini artırıyor.

Fed fonları vadeli koontratlarının Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığının bir hafta önceki seviyesi olan yüzde 66'dan yüzde 68'e çıkmasına karşın, altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları artmaya devam etti. Varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, yükselişini yedinci güne taşıyarak 5 Ağustos'tan bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi ve Haziran 2013'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 2,059.6 tona ulaştı.

Perşembe günü, Avrupa Merkez Bankası teşvik programını değiştirmedi ve artan darlık ortamında, tahvil alımlarını nasıl sağlayabileceğine ilişkin üç aylık bir çalışma yapacağını belirtti.