Advertisement

Hong Kong hisse senedi piyasası, tatil sonrası mahmurluğu yaşıyor.

Hong Kong'a giriş yapan Çin fonları, traderların bir haftalık tatilden dönmelerinden bu yana yavaşladı. Şanghay'da yatırımcılar, Hong Kong hisse senetlerinde Eylül ayında 8 milyar dolardan fazla alış yaparak, iki Borsa arasında bağlantı kurulan 2014 yılından bu yana en büyük aylık girişi gerçekleştirmişti. Ekim ayında işe net alış, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Eylül ayının sadece yüzde 7'si seviyesinde bulunuyor.

Hong Kong'lu analistlere göre bu durum, her iki borsada da işlem gören hisse senetlerinin değerlemelerindeki iskontonun daralmasından ya da Fed'in giderek yaklaşan faiz artırımı, Çin'deki yatırımcıları muslukları kısmaya itmiş olabilir.

Çinli yatırımcıların Hong Kong hisse senetlerine girişi, Hang Seng Endeksi'nin geçtiğimiz çeyrekte yüzde 12 artarak geçtiğimiz yedi yılın en güçlü çeyreklik yükselişini gerçekleştirmesinde etkili olmuştu.

Citigroup Inc. Asya işlem stratejisti Mohammed Apabhai, “Buna neyin neden olduğu gizemini koruyor. Hiçkimse ortaya neden olduğuna ya da geçici olup olmadığına ilişkin tatmin edici bir açıklama koyamadı” dedi.