Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

ABD hazine tahvilleri, dünyanın en güvenilir tahvilleri ile birlikte küresel çapta bir düşüş gerçekleştirdi. FBI'nın ABD başkanlık yarışının demokrat adayı Hillary Clinton'ın devlet bakanlığı döneminden kalma e-postalarına ilişkin bir suç unsuru bulunmadığını tekrar onaylaması, başkanlık seçimine çok az bir zaman kalmışken güvenli limanlara olan talebin azalmasında etkili oldu.

ABD'de 2 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Clinton galibiyetinin daha büyük bir ihtimal olduğu yönündeki spekülasyonun etkisiyle, yedi günden bu yana ilk kez yükseldi. Stratejistler, Clinton zaferinin Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme ihtimalini artıracağını düşünüyor. Vadeli kontratlara göre Fed'in 2016 yılı sona ermeden faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 80 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu rakam geçtiğimiz haftanın sonunda sadece yüzde 76 idi.

New York'ta MCAP LLC tahvil işlemleri birimi yöneticisi Michael Franzese, “Fed, siyaset dışında kalmak istese de, ne olacağını görmeye çalışıyor. Clinton kazanırsa, küresel çapta statükonun devam edeceği varsayılıyor” dedi.

ABD 'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Bloomberg verilerine göre New York saatiyle 17:00'de 5 baz puan (0.05 yüzde puanı) tırmanarak 27 Ekim'den bu yana en güçlü günlük yükselişini gerçekleştirdi ve yüzde 1.83 oldu.