Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yuan, Donald Trump yönetimine ilişkin belirsizliklerin etkisiyle, dolar karşısında 10 ayın en sert haftalık düşüşüne yöneldi.

Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) kura yönelik yapacağı açık bir müdahalenin, Trump'ın eline Çin'in Döviz manipülatörü olarak ilan edilmesi için bir fırsat vereceği yönündeki endişeler, yuanın kayıplarında etkili oldu. Yuan, dolar karşısında 6.8950 seviyesine gerileyerek Haziran 2008'den bu yana en zayıf seviyesine ulaştı. Bloomberh anketine katılan uzmanların 2016 yıl sonuna ilişkin medyan tahmini 6.8 seviyesindeydi. Yuanın dolar karşısında haftalık kaybı yüzde 1.2'ye yükseldi.

PBOC, geçtiğimiz 11 günde günlük referans yuan kurunu azaltarak -Haziran 2005'ten bu yana kaydedilen en uzun süre-, Çin parasının dolar karşısında zayıflamasına izin verdi.

Singapur'da National Australia Bank Ltd. kıdemli piyasa stratejisti Julian Wee, “Otoriteler, Trump'ın Çin karşıtı tehditler savurmasıyla beklentileri yönetmeye çalışıyor gibi görünüyor. Bence otoriteler, beklentileri yönetmek için yuan sepetini ve onshore-offshore yuan farkını yönetmeye devam edecek” dedi.