Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, Donald Trump'ın reflasyonist politikalar izleyeceğine ilişkin spekülasyonun ABD'de parasal sıkılaştırmanın hızlanacağı yönündeki beklentileri artırmasıyla, dolar karşısında yaklaşık yedi yılın en kötü ayına yöneldi.

Japonya para birimi Kasım ayında yüzde 6'nın üzerinde düşüş kaydetti. Fed fonlama oranı vadeli kontratlarına göre piyasa, 2017 yılının sonuna kadar Fed'den 75 baz puanlık artırım bekliyor. Yenin, 4 Kasım'dan bu yana görülen üç haftalık kaybı, 1995 yılından bu yana görülen söz konusu süre içerisindeki en sert düşüşü oldu. Hedge fonları ve önemli spekülatörlerin yendeki net uzun pozisyonları Ocak ayından beri görülen en düşük seviyesine geriledi.

Yen, Tokyo saatiyle 14:05'te dolar karşısında fazla değişmeyerek 111.94 seviyesinden işlem gördü. Cuma günü 113.90 ile dolar karşısında sekiz yılın düşüğüne gerileyen yen, bu ay tüm gelişmiş piyasa paralarına karşı değer kaybetti.

Dolar/yen'de RSI göstergesi paritenin yön değiştirebileceğini işaret ederken yen, dolar karşısında Pazartesi günü yüzde 1.1 yükselmişti.