Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yuan, Çinli yetkililerin para biriminde son dönemde görülen sert düşüşü durdurmak için fiksingi yükseltmesi ve sözlü savunma yapması ile birlikte bir haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

Yuandolar kaşısında yüzde 0.26 yükselişle 6.8900'a çıkaak 22 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, kazançlarının bir kısmını geri verdi cve yerel saat ile 10:30'da yüzde 0.24 yukarıda seyrediyordu. Offshore işlemlerde ise yuan yüzde 0.18 tırmanarak 6.9146 seviyesine çıktı. Yuanın 13 para birimi karşısındaki seyrini gösteren CFETS RMB Endeksi son üç günde ilk kez yukarı yönde hareket etti.

Çin Merkez Bankası (PBOC) Salı günü yuanın dolar karşısındaki fiksingini, dolar göstergesinin dün düşmesinin ardından 6.8889 seviyesine yükseltti. Bu adım, PBOC başkan yardımcısı Yi Gang'ın Pazar günü, yuanın gelecekte istikrarlı kalacağını ve ülkenin Döviz rezervlerinin "çok bol" olduğunu söylemesinin ardından geldi. Çin para birimi geçen hafta, dolardaki yükselişle birlikte son sekiz yılın en düşük seviyesine inmiş ve sermayenin ülkeyi terk etmesi ile birlikte, 7 seviyesinin görüleceği endişeleri artmıştı.

Hong Kong'da Bank of East Asia Ltd. döviz analisti Kenix Lai, "Hükümet dolardaki sın düşüşü, yuandaki son sert kayıpları azaltmak için bir şans olarak kullanmak istiyor, zira yuandaki çok büyük düşüş güveni azaltacak ve daha hızlı sermaye çıkışlarına yol açacaktır," dedi ve "Kısa vadede, offshore yuan 6.9 seviyesinin ötesine güçlenebilir ve onshore yuan da buna bağlı olarak güçlü kalabilir. Ancak orta vadede, yuan, dolardaki rallinin henüz sona ermemesinden dolayı dğer kaybedecektir" şeklinde görüş bildirdi.