Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Gün içinde 3.76'lı seviyelere inen, ardından yeniden yönünü yukarı çevirerek 3.8080'e kadar yükselen kur Merkez Bankası'nın Döviz swap'u yoluyla Türk Lirası'nı destekleyecek çalışma yaptığı haberi sonrası geriledi. Bloomberg News'in haberinin ardından Dolar/TL 3.79'lardan 3.76'ya kadar geriledi.

EKONOMİ ZİRVESİNDE GÜNDEM DOLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolardaki hareketliliğin ardından ekonomi yönetimi ile dün ekonomi zirvesinde buluştu. Habertürk'e göre toplantıda, döviz kurunda uzun süredir devam eden dalgalanma, ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve başlaması ile piyasalarda oluşacak muhtemel gelişmeler, kamu maliyesi, bankaların sermaye yapısı ile ekonomik durgunluk gibi gelişmeler masaya yatırıldı.

BAŞBAKAN'DAN KUR YORUMU: DALGALANMA GEÇİCİ

Başbakan Binali Yıldırım bugünkü açıklamasında kurdaki dalgalanmaların geçici olduğunu ve etkilerinin sınırlı olacağını bildirdi. Yıldırım, Merkez Bankası'nın yetkileri çerçevesinde gereken tedbirleri alacağını ifade etti.

Bugün Türkiye'de ve yurtdışında kritik bir veri akışı bulunmuyor, yurtiçinde siyasi gelişmeler takip edilecek. Bazı Fed üyelerinin bugün konuşma yapması bekliyor. Yarın ve Perşembe günü de Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşması piyasalar tarafından izlenecek.