Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed yetkililerinden gelen şahin tonlu yorumlara bağlı olarak Mart ayındakitoplantıda faiz artırımı olasılığının yükselmesi ve hisse senetlerinin ralli uaparak tarihinin en yüksek seviyelerine çıkması ile birlikte düştü.

Spot altın yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,246.59 dolara kadar düştükten sonra Singapur saati ile 08:45'te 1,246.74 dolara geldi.

Altın Çarşamba günü fazla bir değişiklik göstermeden kapanırken, gün içinde fiyatlar yüzde 0.9 kayıpla 1,237.01 dolara kadar inerek 23 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Fed guvernörü Lael Brainard, ülke içi ve dışında ekonominin olumlu bir tablo çizdiğini işaret ederek, yakın bir zamanda faiz artırımının uygun olduğunu söyledi. Brainard'ın bu yorumu, New York Fed Başkanı William Dudley ve San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın şahin tonlu yorumlarının ardından geldi.

Vadeli işlem verilerine göre, Fed'in Mart ayında faiz artırımına gitme olasılığı, 24 Şubat'taki seviyesi olan yüzde 40'ın iki katına çıkarak yüzde 80'e ulaştı.

Asya hisse senetleri, ABD'de Çarşamba günü Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) Başkan Donald Trump'ın Kongre'deki konuşmasının olumlu karşılanmasının ardından rekor seviyeden kapanması sornası değer kazandı.

Spot gümüş ve platin yatay seyrederken, palladyum yüzde 0.3 düştü.