Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, yetkililerin ABD merkez bankası bilançosunu bu yıl daraltma taraftarı olduğunu gösteren Fed toplantı tutanaklarına çevirmeleri ile birlikte sakin seyretti.

Spot altın, Çarşamba günü Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından düşüş göstermesi sonrası yatay seyrederek, Singapur saati ile 09:45'te ons başına 1,254.96 dolarda kaldı.

Metal 4 Nisan'da 1,261.34 dolara kadar çıkarak 27 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün açıklanan 15 Mart'taki toplantısının tutanakları, Fed politika yapıcılarının 4.5 trilyon dolara kadar .ıkan bilançoyu bu yıl daraltma taraftarı olduklarını gösterdi.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Fed tutanakları, bilançonun daraltılmasından bahsederek, ABD doları üzerinde stres oluştururken ve altın fiyatlarını destekledi," ve "Bu gündem, faiz artırımlarının hızına ilişkin karışıklık yaratabilir ve buna bağlı olarak dolar üzerinde baskı oluşturabilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli parakarşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar SpotEndeksi Çarşamba günü yüzde 0.1 düştükten sonra yatay seyretti.

ABD'de dün ADP'nin açıkladığı özel sektör istihdam verisi Mart ayında Aralık 2014'ten bu yana en hızlı artışını gösterdş. ABD'de Mart ayı tarım dışı istihdam verisi Cuma günü açıklanacak.

Spot gümüş yüzde 0.3 düşerek ons başına 18.269 dolara inerken, platin yüzde 0.3 kayıpla ons başına 958.70 dolara geriledi.

Palladyum, Çarşamba günü ons başına 816.76 dolar ile Mart 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yüzde 0.2 yükselerek ons başına 810.13 dolara ulaştı.